Küren op muziek door Paulien Alberts

Paulien Alberts heeft al voor heel veel combinaties een kür op muziek gemaakt. Deze küren zijn gebruikt van landelijk L-niveau tot en met Europese (Julia van Schaik met Dailan tijdens de EK pony’s in Moorsele waar ze vierde werd) en Wereldkampioenschappen (Mary Jordan en Laura Goldman WK in Kentucky 2010 en Celine van Till WK 2014 en EK 2015). Daarnaast werden diverse amazones met een kür van Paulien kampioen van hun provincie of Nederlands kampioen.

Paulien heeft vroeger jarenlang viool gespeeld en zo een goed muzikaal gehoor ontwikkelt. Daarnaast is ze al jaren een vervend dressuuramazone en rijdt ze ook graag zelf een kür op muziek, omdat je daar meer van jezelf kan laten zien dan in een standaard dressuurproef.

Indien je bij Paulien een kür op muziek laat maken, is de werkwijze als volgt:

Eerst schrijf je zelf een proef of Paulien schrijft er eentje voor jou. Dit laatste in samenspraak met jou, zodat je sterke punten naar voren worden gebracht in de proef en je zwakke punten op een plaats worden uitgevoerd waar ze minder opvallen.

Deze proef oefen je meerdere malen totdat je hem goed kunt rijden en dan neem je hem op. Aan de hand van het filmpje gaat Paulien dan aan de slag.

Je komt met dit filmpje bij Paulien langs of als je te ver weg woont dan stuur je hem op. Indien je langs komt zoeken jullie samen de muziek uit. Indien je te ver weg woont, dan laat Paulien de muziek eerst aan je horen voordat ze de kür in elkaar zet.

Bij dit uitzoeken van de muziek wordt vooral gelet op: Is het ritme van de muziek kloppend bij het tempo van mijn paard, maakt het mijn paard lichtvoetiger, sneller of juist langzamer? Wordt mijn paard mooier van deze muziek?

Als de muziek uitgezocht is, dan duurt het ongeveer twee tot drie weken om de kür klaar te maken, zodat alle tempowisselingen, overgangen en oefeningen mooi in de muziek naar voren komen.

Voor meer informatie over het maken van een kür op muziek kun je vrijblijvend contact met ons opnemen.